keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Joulun tuhot?

Se on taas yksi joulu takanapäin ja tyypillisesti jouluun yleensä liittyy paljon ruokaa.

Suklaata tuppaa joka tuutista ja ruokapöydät ovat herkkuja täynnä kun sukulaisissa käy. Ruokakaupat eivät ole joka päivä auki tai vaikka olisivat, et ehkä halua silti lomapäiviä viettää kaupassa käymällä vaan hommaa kotiin varastoon sen mitä tarvitsee. Monesti toki tulee hommattua ylimääräistäkin kun koittaa varmistua kaiken riittävyydestä.

Mites nyt sitten meni oma joulu ja ruokailut? Millään tarkalla dieetillähän en nyt sitten ole ollut, koittanut syödä vain kohtuullisen terveellisesti ja monipuolisesti ja hiukan makrojakaumaa tarkkaillen. Siis niin etten laskeskele mitään mutta katson että aterioilla tulisi saatua hyviä rasvoja, hiilaria sopivasti tai vähemmän ja tarpeeksi proteiinia. Eli että ravinto olisi ravitsevaa ja hyödyllistä ja tukisi hyvinvointia. Joulunpyhinä sukulaisten kattauksista nauttiessa en kuitenkaan stressannut ja lahjaksi saatuja suklaita maisteltiin myös ihan sen mukaan mitä mieli teki. Siis sen muutaman päivän ajan - välipäivät toivat mukanaan arjen ja loput suklaat odottavat nyt kyllä kaapissa syrjässä ja testaavat itsekuria.Että miten nyt sitten kävi? Vapaa herkuttelu, johtiko se turmioon?

Yllä kuntokuvia, kuvapari oikealla lokakuun lopulta ( flunssan ja treenitauon keskeltä) ja oikealla joululoman jälkeen otettuna. Kivaa pientä nestepöhöä on näkyvissä, kiitos sipsien ja suklaan, mutta ei parissa päivässä kuitenkaan mitään korjaamatonta tuhoa saa aikaiseksi vaikka ruokailujen suhteen löysäisikin hiukan nutturaa. Ja löysäilyn jälkeen on taas tuntunut mukavaltakin palata säännöllisempään ruokarytmiin ja terveellisempiin aineksiin. ( Joskin minun lempiruokani on kinkun sijaan ollutkin kyllä aina meidän suvun pöydässä katkarapusalaatti ja lohipasteijat.. )

Mitään vatsapalikoita ei ole koskaan mulla ollutkaan näkyvissä, ne on edelleen vasta yksi pieni tavoite muiden joukossa, se timmimpi vatsaosasto siis, joten tästä tilanteesta lähdetään nyt muutenkin työstämään kroppaa ensi vuodeksi. Kun nyt alkuun saisi voimaa ja lihasta alle voisi sitten kenties jossain kohtaa tehdä pienen välidieetin jolla karsia pois ylimääräisiä peitteitä tuosta. Jos nyt siis jaksaa panostaa ihan dieettaamiseen.. Perusterveellisyys on tarkoitus pitää kuvioissa edelleen muutenkin.

Nestepöhöä taas voi aina lähteä torjumaan riittävällä vedenjuonnilla, kuitujen lisäämisellä ja aineenvaihduntaa tehostavilla aineksilla kuten sitruuna, vihreä tee jne. Pelkkää nestettä voi varsinkin naisen kehoon kertyä helposti jopa kiloja, mutta se ei ole pysyvää damagea vaan siihen pystyy onneksi useimmiten puuttumaan palaamalla ruotuun.

Näin nyt siis selvitty taas yhdestä joulun ajasta ruuastakin nauttien - Seuraavaksi vuorossa uusi vuosi ( ja sitten päästäänkin odottelemaan kun kansa alkaa taas kerran joukkona palata ruotuun lehtien pursuillessa alkuvuoden tyypillisiä "näin irti joulukiloista sekunnissa"-artikkeleja ja asiantuntijoiden neuvoja uuden elämän aloittamiseen..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti